coaching

Să începem cu prima întrebare care vine în mintea oricui nu a experimentat un proces de coaching, și anume, ce este coaching-ul?

La modul cel mai simplu, coaching-ul este un proces care are scopul de a îmbunătăți performanța, indiferent că vorbim de o latură personală sau una profesională, care se concentrează foarte tare pe ce se întâmplă în prezent. Trecutul îl tratăm în terapie, iar în prezent decidem care sunt pașii prin care ajungem de la situația curentă la cea dorită.

Indiferent de modelul de coaching folosit, un punct esențial de reținut este următorul:

Coach-ul nu este expert în domeniul în care tu încerci să îți creșți performanța. Coach-ul este expert în facilitarea învățării, acesta fiind roul lui esențial.

Există o diferență majoră între a preda cuiva și a îl ajuta să învețe. La un nivel fundamental, coach-ul te ajută să îți îmbunătățești performanța, cu alte cuvinte să înveți.

Poți observa că am spus să îți îmbunătățești performanța. Adică ne comparăm doar cu noi din trecut, nu cu alte persoane.

În calitatea de coach cred cu tărie că oricine intră un proces de coaching are deja soluțiile și răspunsurile pentru toate problemele cu care se confruntă. Rolul meu este doar de a îl ghida către acele răspunsuri, folosindu-mă de întrebările potrivite.

Coach-ul este responsabil de proces, în timp ce coachee-ul este responsabil de succes.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că un coach te poate ghida către răspunsul de care ai nevoie, te poate ajuta să îți defineșți un plan de acțiuni, din acest punct însă responsabilitatea se mută la tine, să faci sau nu ce ți-ai propus.

În cuvintele răposatului Ion Cojar, ”Procesul, nu Succesul”. Iar când înveți e important să te concentrezi cât mai mult pe proces.

coaching mentorat training

Procesul este unul destul de simplu:

Auto evaluare – Faci o auto evaluare a locului în care te afli în prezent și a obiectivului, din mai multe perspective. Dacă nu ai un obiectiv clar în minte, structura propusă de mine te va ajuta să definești aceste lucruri.

Cunoaștere – Avem o întâlnire inițială de calibrare și aliniere. În coaching chimia e foarte importantă, dacă nu o să simți că rezonezi cu coach-ul tău, e foarte posibil să nu acționezi în direcția dorită.

Contractare – La sfârșitul acestei întâlniri decidem împreună dacă vrei să mergem mai departe cu procesul și semnăm un contract în această privință. Contractul presupune să ne vedem de 6 ori, la intervale de 3-4 săptămâni. De asemenea, ce îți mai propun este să îmi dai și o listă de stakeholderi care știi că ți-ar putea deveni sistem de suport în acest proces, sau măcar metodă de măsurare.

Măsurare – Am întâlniri cu stakeholderii tăi și le adressez o serie de întrebări despre tine pe subiectul respectiv.

Calibrare – Ne întâlnim din nou, îți spun ce a reieșit din informația colectată și agreăm cum ar arăta pentru tine succesul în urma acestui proces de coaching.

Implementare – Au loc cele 6 întâlniri, urmând ca după cea de-a 3-a și cea de-a 6-a să măsurăm progresul.

Concluzie – Reluăm auto-evaluarea și discuțiile finale cu stakeholderii, pentru a vedea în ce măsură a fost de succes intervenția.

În acest moment mulți clienți care și-au atins obiectivele îmi spun că vor să contracteze o nouă serie de ședințe. De fiecare dată le propun să luăm o pauză.

Metaobiectivul meu și principalul motiv pentru care pun atât de mult accentul pe proces, mai mult decât pe succes, este să te învăț cum să faci asta fară ajutorul meu. Coach-ul nu trebuie să devină o cârjă.

Diferențe fundamentale între training, coaching, mentoring și terapie

Deși coaching-ul, mentoring-ul, training-ul și terapia au anumite trăsături comune, sunt în esență foarte diferite, așadar este posibil ca una să fie mai potrivită pentru o anumită nevoie.

Ca să iți ușurez munca în ceea ce privește această decizie, mai jos găsești ce le diferențiază din punctul meu de vedere, astfel încât să poți alege ce ți se potrivește cel mai bine.

Training
Training-ul este o formă de învățare ce implică un expert într-un domeniu, care face un transfer de cunoștințe către participanți.

Trainerii buni folosesc tehnici de învățare interactive, experiențiale și care îi încurajează pe participanți să se implice în mod activ, să participe efectiv în procesul de învățare. Cu toate astea însă, există un dezechilibru destul de mare din perspectiva cunoștințelor, trainerul fiind expertul care are ”răspunsurile corecte”, bunele practici și așa mai departe.

Coaching
Coaching-ul pleacă de la premisa că fiecare individ deține răspunsurile pentru provocările cu care se confruntă. Astfel, coach-ul nu este un expert al subiectului în cauză, ci mai degrabă se concentrează pe a ajuta individul să își acceseze pe deplin potențialul.

Focusul este exclusiv pe individ și pe resursele interne pe care acesta le deține deja. Abilitatea cheie a coaching-ului este adresarea întrebărilor potrivite, pentru a îi ajuta pe indivizi să găsească singuri răspunsurile potrivite.

Mentoring
Mentoring-ul este similar coaching-ului în sensul că mentorul este un ghid care te ajută să înveți sau să te dezvolți mai repede decât ai face-o singur.

În contextul organizațional, un mentor este o persoană cu o experiență și expertiză notabile, în direcția în care vrei să te dezvolți. Indiferent că este o înțelegere mutuală sau că este cineva care îți este alocat pentru a-ți accelera procesul de creștere, este esențial ca între tine și mentor să nu existe o relație de subordonare, indiferent că e una directă sau indirectă.

Terapia
Terapia se concentrează pe trecut și are scopul de a te ajuta să depășeșți bariere și provocări ce își au rădăcina tot acolo, în trăiri sau răni din trecut.

Pe cât este de dureros, pe atât este de vindecător și puternic să accesăm traumele și rănile din trecutul nostru. De multe ori, ele sunt cauza multora dintre convingerile limitative cărora ne supunem și ale comportamentelor auto-sabotatoare sau distructive pe care le afișam.

Terapeutul meu mi-a descris într-o metaforă care mi-a pictat în minte o imagine foarte clară cu ce se ocupă terapia când mi-a spus că:

În terapie, descoperim treptat cicatricile din trecutul nostru, multe dintre ele cauzate de răni foarte vechi, chiar din copilăria mică (0-7 ani). Odată ce găsim cicatricile astea, punem un pic de presiune pe ele și acestea se deschid. Când se deschid de multe ori descoperim că rana nu doar că nu e vindecată, dincolo de suprafața aparent în regulă, dar că a acumulat și o serie reziduuri.

Acesta este momentul în care începem să lucrăm. Așa cum la o plagă deschisă trebuie să curățam întâi rana, apoi să o coasem, să aplicăm un tratament local pentru câteva zile, eventual să luam și un antibiotic și abia apoi să se vindece într-un mod sănătos, fix așa e și cu rănile psihologice. Diferența este însă una de timp, cele din urmă având nevoie de ceva mai mult timp pentru a se vindeca.

Sper că rândurile de mai sus te-au ajutat măcar să îți clarifici care este procesul care ți se potrivește mai bine, iar dacă un proces de coaching este cel cu care rezonezi cel mai tare în acest moment, te aștept să îmi scrii aici, pentru a începe să lucrăm la cea mai bună versiune a ta.