program coaching cea mai buna versiune

Există foarte multe promisiuni în piață despre cum poți deveni cea mai bună versiune a ta, fie că vorbim de cărți, programe online, coaching sau cursuri. Adevărul e că nimeni și nimic nu te poate ajuta dacă nu îți dorești tu cu adevărat și nu de la tine pornește inițiativa.

De exemplu, într-un program de coaching, eu sunt șoferul de taxi. Dacă știi unde vrei să mergi, e foarte probabil să te pot duce acolo. Dacă nu știi unde vrei să mergi, putem da ture prin oraș, eventual poate ne nimerim și la destinația pe care tu o ai în minte. Însă îți pot garanta că asta o să te coste mult mai mult timp și resurse.

Așa cum am scris și aici, metoda de coaching pe care noi o folosim cu succes din 2016 este solution based coaching. Credem cu tărie că abordarea în coaching trebuie să plece de la obiective și trebuie să fie despre viitor.

…dar nu vreau să mă lungesc foarte mult, acest articol este despre cum poți TU să devii cea mai bună versiune a ta.

Programul de coaching online ”Cea mai bună versiune a ta”

În baza procesului de coaching pe care îl folosim pentru clienții noștri, am dezvoltat un program online, pe care să îl poți parcurge singur de oriunde.

Ce include:

  • Tabelul de autoevaluare ”Cea mai bună versiune a mea”, în care îți evaluezi toate aspectele vieții și îți setezi obiectivele pe 6 luni
  • Acces la exemplul completat și video explicativ
  • O serie de email-uri care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele, timp de 6 luni
  • NOU! Planner săptămânal ”cea mai bună versiune a mea”

Programul de coaching Think Backwards, pe care l-am dezvoltat și rafinat împreună cu clienții noștri, este format din 6 întâlniri lunare. Astfel, între întâlniri, ai timp să implementezi lucrurile pe care le agreăm în cadrul sesiunilor propriu zise. Îmi place să cred că, și experiența avută cu clienții susține asta, fiecare dintre noi are în el resursele necesare pentru a își atinge obiectivele. E nevoie doar de puțină ghidare pentru a putea trece peste blocaje și focus pe soluții, pe ce câștigi, nu pe ce te împiedică să ajungi unde îți dorești.

În programul online pe care l-am creat, am inclus cele mai comune blocaje și soluții, pe care să le pui în practică în fiecare lună, până ajungi la rezultatele dorite în următoarele 6 luni.

Iată ce subiecte atingem în seria de mail-uri:

  1. Prioritizare și depășirea blocajelor
  2. Cum să acționezi cu pași mici
  3. Self-coaching
  4. Tehnici de vizualizare
  5. Celebrează-ți succesul
  6. Cum să fii mai bun cu tine

Fiecare subiect din program vine cu un video explicativ și resurse gratuite, care să te ajute și mai mult. Poți afla mai multe și aici.

Tabelul de autoevaluare și cum să-l completezi

tabel cea mai buna versiune a ta

Tabelul “Cea mai bună versiune a mea” s-a născut tot din dorinţa asta a mea de progres. Ca să vezi progresul trebuie mai întâi să măsori, să îţi dai seama care e punctul de plecare. Altfel e tare greu să te compari cu tine, dacă nu îţi e clar cine şi unde erai în trecut.

Când l-am creat, am plecat de la un alt instrument de coaching, numit “Roata vieţii”. Pe roata vieţii, în funcţie de ce variantă foloseşti, identifici multe dintre elementele pe care le regăseşti şi în tabel, însă e mai degrabă o metodă de a te uita la unde eşti în prezent. Ce e diferit la tabelul nostru e că aprofundam mai mult partea de relaţii. Relaţiile sunt critice, din punctul meu de vedere, pentu a fi fericit şi a putea împărtăşi fericirea asta cu oamenii din jurul tău.

Un alt lucru care îl diferenţiază e faptul că al doilea pas, după ce te uiți la unde eşti în prezent, este să îţi defineşti unde vrei să ajungi în următoarele 6 luni. Punem şi un orizont de timp pentru a putea evidenţia importanţa unui deadline când ai obiective. Iar în cadrul călătoriei, lucrăm atât cu obiective de devenire cât şi cu obiective cantitative.

Ultima etapă în completarea tabelului o constituie descoperirea şi conştientizarea blocajelor. În mod ideal îţi recomand să te însoţeşti cu un coach în călătoria asta de descoperire a blocajelor. Dacă nu o faci, însă, şi alegi varianta în care explorezi singur(ă), atunci foloseşte tehnica celor 5 de ce. Mai specific, după ce îţi defineşti care e destinaţia, întreabă-te de minimum 5 ori de ce e important pentru tine să atingi acel obiectiv. De ce? Din asta o să reiasă motivaţia reală, care de multe ori e asociată cu ceea ce ne blochează şi care îţi poate da o perspectivă diferită.

Abia în momentul ăsta, după ce am măsurat şi ne-am definit atât destinaţia, cât şi lucrurile la care să fim atenţi pe drum, putem începe propiu zis călătoria. E ca atunci când vrei să mergi printr-un oraş la o anumită adresă. În primul rând îţi trebuie destinaţia, apoi ori iei un taxi şi şoferul te duce către acea destinaţie ori foloseşti măcar un GPS/Waze/Maps ca să ajungi acolo. Noi sperăm ca acest program să devină harta ta pentru a-ți atinge cele mai importante obiective.

Planner-ul săptămânal ”Cea mai bună versiune a mea”

planner saptamanal cea mai buna versiune

La cererea persoanelor cu care am lucrat până acum, am lansat recent și planner-ul săptămânal ”Cea mai bună versiune a ta”, care să te ajute să-ți pui pe foaie principalele obiective și să planifici fiecare săptămână în funcție de priorități.

Planner-ul include pe primele 2 pagini tabelul de autoevaluare, detaliat mai sus, pentru a te ajuta să ai mereu în vedere lucrurile pe care ți le-ai propus și a-ți stabili prioritățile zilnice și săptămânale în funcție de asta.

În tot procesul ăsta pe care o să îl parcurgem împreună, după partea de autoevaluare, e foarte important să conştientizezi că poţi îmbunătăţi toate aspectele vieţii tale, însă nu pe toate odată. Aşa că o să fie nevoie de prioritizare. Uită-te la autoevaluarea ta şi din cele 11 secţiuni, alege 3 care sunt cele mai importante pentru tine în acest moment al vieţii. Spun acest moment al vieţii, pentru că priorităţile vor varia.

Planuri de weekend

Este important să muncim pentru obiectivele noastre, dar la fel de important este să luăm și pauze sau măcar să ne folosim weekend-ul pentru a lucra la obiectivele personale, cum ar fi sănătatea, spiritualitatea sau relațiile cu cei dragi.

Se vorbește atât de mult de burnout și echilibru între viața personală și cea profesională, că nici nu are rost să mai listăm motivele pentru care este extrem de important să-ți reîncarci bateriile, să faci mișcare și să petreci timp cu cei dragi, ideal și în natură.

Realizările importante ale săptămânii

Revizuieşte în fiecare săptămâna ce ai făcut pentru a-ţi atinge obiectivul şi din când în când celebrează victoriile astea. Răsplăteşte-te pentru munca depusă, pentru rezultate, pentru ce ai învăţat din eşecuri, pentru că te trezeşti în fiecare zi şi munceşti la a deveni cea mai bună versiune a ta. Asta la rândul ei devine “combustibil” şi motivaţie care o să te ţină în luptă mai departe.

Da, transformarea nu e uşoară pentru nimeni, e o luptă. Iar tu meriţi toată aprecierea de care poţi da dovadă pentru că alegi să rămâi în ring şi nu arunci prosopul.

”Doubt is removed by action”

Citatul ăsta nu l-am ales întâmplător şi nici pentru că sunt fan MMA (deși sunt :-)). În momentul în care l-am auzit prima oară, a făcut click în mine şi mi-am amintit, cumva ca într-un flashback, de toate momentele în care am stat foarte mult pe gânduri înainte de a mă apuca să fac un lucru. De foarte multe ori am ajuns să nu îl mai fac deloc.

În situaţiile în care împrejurările mă forţau să acţionez mai repede, mă apucam de treabă şi odată ce bulgărele începea să se rostogolească la vale, se întâmplau lucrurile. Un alt lucru pe care îl spun de atunci e că mai bine iei o decizie proastă şi acţionezi într-o direcţie, fiind nevoit apoi să faci un pic de course correction, decât să rămâi blocat în aşa numitul paralysis of analysis.

Vrei să faci ceva și nu ești sigur(ă) de cum va ieși? Doubt is removed by action. 

Iar înainte să îți găsești motivele pentru care să nu faci un lucru și să analizezi în ce moduri poți îmbunătăți ideea până să începi, nu uita: Doubt is removed by action! 

Înscrie-te în programul ”Cea mai bună versiune a mea”

Dacă ești pregătit să lucrezi activ la a deveni cea mai bună versiune a ta, te așteptăm să te înscrii în programul online. A sosit timpul să nu te mai învinovățești pentru faptul că viața ta nu decurge așa cum ți-ai imaginat și să preiei controlul. Puterea e la tine!

Te poți înscrie în programul online printr-un mail la contact@thinkbackwards.ro sau dacă adaugi produsul în coș. Tot în magazinul online poți găsi și planner-ul săptămânal, iar dacă le cumperi împreună, te bucuri de o reducere de 50% la planner. Împreună, programul online de coaching și planner-ul săptămânal, au prețul total de 123.5 lei, plus costurile de transport pentru livrarea planner—ului.

Urmează o serie de articole scurte și la subiect despre cum să îți gestionezi mai bine timpul și cum să-ți atingi obiectivele, așa că urmărește-ne în continuare. 🙂

Click aici pentru a te abona la newsletter-ul nostru și a primi direct în inbox cele mai noi articole și informații.