Coaching

Metoda de coaching pe care o folosim cu succes din 2016 este solution based coaching. Credem cu tărie că abordarea în coaching trebuie să plece de la obiective și trebuie să fie despre viitor.

Coaching-ul pleacă de la premisa că fiecare persoană deține răspunsurile pentru provocările cu care se confruntă. Astfel, rolul nostru este să ne concentrăm pe a te ajuta să îți accesezi pe deplin potențialul.

Focusul este exclusiv pe individ și pe resursele interne pe care acesta le deține deja. Abilitatea cheie a coaching-ului este adresarea întrebărilor potrivite, pentru a îi ajuta pe indivizi să găsească singuri răspunsurile potrivite.

Fiecare proces de coaching este diferit și personalizăm serviciile pe nevoile fiecărei persoane în parte.

Exemplu de proces de coaching folosit

Auto evaluare – Faci o auto evaluare a locului în care te afli în prezent și a obiectivului, din mai multe perspective. Dacă nu ai un obiectiv clar în minte, structura propusă de mine te va ajuta să definești aceste lucruri.

Cunoaștere – Avem o întâlnire inițială de calibrare și aliniere. În coaching chimia e foarte importantă, dacă nu o să simți că rezonezi cu coach-ul tău, e foarte posibil să nu acționezi în direcția dorită.

Contractare – La sfârșitul acestei întâlniri decidem împreună dacă vrei să mergem mai departe cu procesul și semnăm un contract în această privință. Contractul presupune să ne vedem de 6 ori, la intervale de 3-4 săptămâni. De asemenea, ce îți mai propun este să îmi dai și o listă de stakeholderi care știi că ți-ar putea deveni sistem de suport în acest proces, sau măcar metodă de măsurare.

Măsurare – Am întâlniri cu stakeholderii tăi și le adressez o serie de întrebări despre tine pe subiectul respectiv.

Calibrare – Ne întâlnim din nou, îți spun ce a reieșit din informația colectată și agreăm cum ar arăta pentru tine succesul în urma acestui proces de coaching.

Implementare – Au loc cele 6 întâlniri, urmând ca după cea de-a 3-a și cea de-a 6-a să măsurăm progresul.

Concluzie – Reluăm auto-evaluarea și discuțiile finale cu stakeholderii, pentru a vedea în ce măsură a fost de succes intervenția.

Am scris un articol despre coaching și cum te ajută pe blogul Think Backwards, îl poți citi aici. Te invit și să-mi scrii pentru mai multe detalii sau orice informație te-ar putea ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine.

SOLICITă O îNtâLNIRE